lauantai 6.6.2020 | 14:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Tallari kiertää Yhdysvalloissa syyskuun lopulla – Ensimmäiseksi soitetaan Finn Festillä Farmingtonissa, Novissa ja Detroitissa.

Ke 18.9.2019 klo 10:40

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kansanmusiikkiyhtye Tallari vierailijanaan Jimmy Träskelin kiertää syyskuun lopussa Yhdysvaltojen suomalaisseutuja kahdentoista päivän ajan. Neljästätoista keikasta ensimmäiset viisi ovat Finn Fest -festivaalilla Farmingtonissa, Novissa ja Detroitissa. Kiertue jatkuu Madisonissa, Hancockissa ja Chassellissa ja huipentuu kolmeen keikkaan Chicagossa.

Kiertuekokoonpanossa ovat Träskelinin lisäksi Katri Haukilahti ja Sampo Korva. Kiertueella he esittävät kesällä julkaistun amerikansuomalaisten lauluperintöä esittelevän Lähtölaulu-levyn materiaalia.

– Tallari ja Kansanmusiikki-instituutti ovat aikanaan tehneet pioneerityötä amerikansuomalaisen perinteen parissa, ja sitä on hienoa päästä jatkamaan, Sampo Korva iloitsee.

Kiertueen yhteydessä julkaistaan englanninnos Simo Westerholmin vuonna 1983 toimittamasta uraauurtavasta Reisaavaisen laulu Ameriikkaan -laulukirjasta, johon Westerholm kokosi siirtolaislauluja suomalaisista ja amerikkalaisista arkistolähteistä. Käännös on tehty Wisconsin-Madisonin yliopiston pohjoismaiden tutkimuksen professori Thomas A. DuBois’n johdolla, ja sen julkaisevat University of Wisconsinin Press ja Kansanmusiikki-instituutti yhdessä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »