lauantai 6.6.2020 | 14:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pöytyä luopuu miesten ykköspesiksestä – Ensimmäisenä paikkaa tarjotaan Ylivieskan Kuulalle

Joni Mäki-Petäjä, Jarno Herranen
Ke 18.9.2019 klo 11:10 | päivitetty pe 16:43

Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaosto päätti tiistain kokouksessaan luopua miesten ykköspesiksen sarjapaikasta ja hakea paikkaa suomensarjan etelälohkosta kaudelle 2020.

– Päätös perustuu tarkkaan arviointiin alueen ja erityisesti seuran omien kasvattien pelaajatilanteesta lähivuosina. PöU pesäpallo on vahva kasvattajaseura ja jatkaa nuorten pelaajien kehittämistä kohti valtakunnan huippua. Kun naapurissa sijaitseva yhteistyöseura Loimaan Palloilijat junioripesis nousi ykköspesikseen kaudeksi 2020, uskomme yhteistyöllä löytyvän alueelle kilpailukykyinen miesten joukkue, joka tavoittelee lähivuosina nousua Superpesikseen Loimaan Palloilijoiden nimissä. Asiasta on sovittu seurojen välisellä yhteistyösopimuksella, kertoo seura tiedotteessaan.

Pöytyä pelasi miesten ykköspesiksessä yhtäjaksoisesti kaudet 2015–2019 parhaana saavutuksena Superpesiskarsinnat kaudella 2017.

Ylivieskan Kuula ja Kannuksen Ura pelasivat viime kaudella ykköspesistä ja molemmat tippuivat kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi.

Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen sanoo lähtökohtana olevan sen, että miesten ykköspesis pelataan jatkossakin 12 joukkueen sarjana. Sarjapaikka täytetään liiton kilpailumääräysten mukaisesti.

Koska Pöytyän tapauksessa luopujana on sarjapaikan säilyttänyt joukkue, saa sarjapaikan ensisijaisesti sarjassa pelannut paras putoaja. Ensimmäisenä paikkaa tarjotaan karsintojen jälkeen pudonneelle Ylivieskan Kuulalle.

– Olemme keskiviikkoaamuna olleet yhteydessä Ylivieskan Kuulaan. Heillä on nyt kaksi viikkoa aikaa päättää, ottavatko he ykköspesispaikan vastaan, Lamminen kertoo.

Vaikka huhut Pöytyän luopumisesta käynnistyivät heti Loimaan nousun jälkeen, ei Kuulassa ryhdytty selvitystöihin ennakkoon. Tähän saakka Kuulassa on varauduttu siihen, että ykkösjoukkue pelaa ensi kaudella suomensarjassa.

– Olen ilmoittanut tarjotusta ykköspesispaikasta kaikille pesäpallojaoston jäsenille, mutta sen enempää emme ole asiasta keskustelleet. Nyt ryhdymme miettimään, millaisen päätöksen teemme, Kuulan pesäpallojaoston puheenjohtaja Satu Pinola sanoo.

Kuulassa tiedetään ykköspesiksen vaatimukset, sillä joukkue pelasi ykköspesiksessä yhtäjaksoisesti kaudesta 2006 lähtien.

– Talouspuolen selvittäminen ja pelaajakartoituksen tekeminen ovat ne tärkeimmät asiat, Pinola toteaa.

Mikäli Kuula ei ota sarjapaikkaa vastaan, seuraavana ykköspesispaikkaa tarjotaan Kannuksen Uralle.

– Tällä hetkellä emme voi kuin odottaa, mutta kyllä me vakavasti harkitsemme, jos paikka ykköspesiksestä aukeaa. Yleisöä kävi mukavasti, vaikka menestys ei ollut kovin hyvää, joten emme haluaisi yhteen kauteen tuota hommaa jättää. Näkisin, että tällä alueella on tarvetta ykköspesisjoukkueelle, Uran pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Kivelä kommentoi.

Juttua täydennetty klo 16.16. Lisätty Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lammisen sekä Ylivieskan Kuulan pesäpallojaoston puheenjohtajan Satu Pinolan kommentit.

Juttua täydennetty klo 17.02. Lisätty Kannuksen Uran pesäpallojaoston puheenjohtajan Jukka Kivelän kommentit.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »