sunnuntai 7.6.2020 | 11:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pienet virheet maksoivat Myranille voiton Turussa

Jari Nikkola
La 21.9.2019 klo 21:22

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

IK Myranin asema naisten jalkapallon alemmassa loppusarjassa vaikeutui Turussa. Tasaväkinen ottelu TPS:n vieraana päättyi 2–0 (1–0) -lopputulokseen ja suureen pettymykseen. Matkaa suoraan sarjapaikan säilyttämiseen on nyt neljä pistettä ja otteluita jäljellä kolme.

Ottelun päätyttyä useat Myranin pelaajat pidättelivät kentällä kyyneleitään lopputuloksen vuoksi. Päävalmentaja Magnus Slotten tehtävänä oli pelinjohdon sijaan tyynnytellä voimakkaasti tunteilla reagoineita pelaajiaan.

– Tälläistä jalkapallo joskus on. Kovaa touhua. Mutta tästä jatketaan eteenpäin. Pelasimme täällä hyvän ottelun ja sarjapaikka on edelleen omissa käsissämme.

– Voittamalla viimeiset ottelut pääsemme ainakin karsimaan sarjapaikasta. Uskon joukkueen myös pystyvän tarvittaviin voittoihin. Täälläkin he osoittivat siihen tarvittavaa omistautumista, Slotte suitsutti.

Turun peli eteni Myranin pelisuunnitelman mukaisesti koko ensimmäisen puoliajan. Vasta jakson lopussa satunnaisesta keskitystilanteesta tullut TPS:n 1–0-puskumaali muutti voimasuhteita kentällä.

Tilanne oli harmillinen sikälikin, että Myran olisi voinut mennä menojaan avausjaksolla mikäli maalipaikkojen viimeistely olisi ollut nähtyä paremmalla tasolla.

– Etenkin se ottelun alussa tullut paikka olisi vaan pitänyt niitata sisään. Tilanne kentällä olisi näyttänyt heti toisenlaiselta, Slotte harmitteli.

TPS-ottelun alla joukkue harjoitteli erikoistilanteiden puolustamista ja Tepsin pelitapaa vastaan pelaamista. Se ei tällä kertaa täysin onnistunut.

Toisen jakson alussa vapaapotkusta tullut TPS:n toinen maali söi jo Myranin pelaajien uskoa ottelun voittamisesta hyvästä yrityksestä huolimatta.

– Hävisimme tämän ottelun nimenomaan maalinedustalla. Olimme valmistautuneita TPS:n pelitapaan ja pelasimme täällä ensimmäistä kerta uudella pelisysteemillä. Joukkue omaksui taktiikan muutoksen nopeasti ja olen todella tyytyväinen iltaan siltä osin. Tulos ei ollut tällä kertaa hyvä mutta matka jatkuu. Me olemme edelleen hengissä, Slotte sanoi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »