maanantai 24.2.2020 | 10:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Putoamiskarsintojen kenraaliharjoitus – KPV ja VPS kohtaavat lauantaina Kokkolassa Veikkausliigan haastajasarjan päätöskierroksella

Vili Ruuska Keskipohjanmaa
Ma 14.10.2019 klo 15:58

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sen piti olla suurten panosten peli. Vaan eipä ollutkaan.

Veikkausliigan haastajasarja päättyy lauantaina. Tuolloin Kokkolan Pallo-Veikot ja Vaasan Palloseura kohtaavat Keskuskentällä.

Ottelun tuloksellinen merkitys on olematon. Silti KPV valmistautuu koitokseen, kuten ammattilaisorganisaation pitääkin: normaaliin tapaan. Jani Uotisen luotsaama hyvävireinen KPV on parantanut peli peliltä ja haluaa tehdä niin jatkossakin.

Karsinnat estäviä loukkaantumisia tai pelikieltoja vältellään epäilemättä VPS-ottelussa. Uotinen ei kuitenkaan paljasta korttejaan – kokoonpano lukitaan myöhemmin.

– Meillä on kolmen pelin viikko tulossa, mikä tietysti pitää huomioida tietyllä tavalla. Peliaika on kuitenkin ansaittava. Tässä on jokaisella viikko aikaa näyttää kuuluvansa kokoonpanoon, Uotinen kommentoi.

Karsintapeleihin ei ole asiaa, jos hankkii lauantaina ulosajon joko suoralla punaisella tai kahdella keltaisella kortilla. Korttitili sen sijaan nollautuu karsintoihin. Näin käy myös siinä tapauksessa, että ottaa neljännen keltaisen kortin eli täyttää korttitilinsä.

KPV tiedotti VPS-ottelun lehdistötilaisuudessa valmentajasopimuksesta. Niko Kalliokoski jatkaa apuvalmentajana vuoden mittaisella sopimuksella.

– Päätös oli todella helppo. Tietenkin käytännön asioista – esimerkiksi työkuvioista – piti sopia. Tiesin, että jos seuralla on halukkuutta jatkosopimukseen, neuvottelu tulisi olemaan nopea prosessi.

– On ensimmäinen kerta pitkiin aikoihin, kun vastuu- ja apuvalmentaja ovat tiedossa ennen kuin kausi loppuu. Tämä helpottaa ensi kauden rakentamista, Kalliokoski kertoo.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »