sunnuntai 24.1.2021 | 23:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Himankalainen Maria Muuraiskangas ja kalajokinen Vesa Pietikäinen toteuttavat luovuuttaan vauhdikkaana taikaduona: Taikashow sisältää kunnon huumoria ja jännitystä, mikä sopii pikkujoulukauteen

Marian ja Veskun taikaduo on esiintynyt kolmisen vuotta. Taikashow sopii sekä lapsille että aikuisille, sillä esityksen perusrunko on sama

Päivi Savela
To 17.10.2019 klo 19:00 | päivitetty pe 08:05

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kun Marian ja Veskun Taikashow esiintyy, taikalaatikoista löytyy esimerkiksi perunapusseja, ilmapalloja ja postisäkki. Yksinkertaisillakin tarvikkeilla pystyy tekemään taikashow'n, joka sisältää huumoria ja jännitystä.

Himankalainen Maria Muuraiskangas on taikaduon taitava taikuri, ja kalajokinen Vesa Pietikäinen on hänen pöljä avustajansa.

– Veskulle sattuu vahinkoja ja hän tekee jekkuja. Tämä korostuu varsinkin lasten esityksissä, Muuraiskangas sanoo.

Taikaduon esiintyminen on nimenomaan taikashow, joka noudattaa löyhää juonellista käsikirjoitusta. Show´n päättää pitkään harjoiteltu taikatemppu, joka sisältää jännitysmomentin.

– Show sisältää vauhtia, menoa ja meininkiä. Paljon hauskuutta ja vähän jännitystäkin, Muuraiskangas sanoo.

Vesa Pietikäinen on taikurin pöljä avustaja. Ilmapallot ovat oleellinen osa taikashow`ta.
Päivi Savela

Esiintyminen ei ole taikaduon päätyö, sillä Muuraiskangas on ammatiltaan maatalousyrittäjä ja Pietikäinen trukinkuljettaja Topi-Kalustajalla. Taikaduossa he pääsevät toteuttamaan luovuuttaan.

Muuraiskangas on esiintynyt taikurina aiemminkin yksin sekä kaverinsa Sannan kanssa. Teatterikurssilla Kalajoella hän löysi Pietikäisestä sopivan kumppanin taikaduoon.

Pietikäisellä on näyttelemisen taito hallussa, sillä hän on harrastanut vuosia Kalajoella sekä kesäteatterissa että kansalaisopiston piirissä.

– Vaikka show on käsikirjoitettu, on oltava valmis ottamaan improvisaatio mukaan takataskusta, Pietikäinen sanoo.

Muuraiskangas puolestaan löysi näyttelemisestä hyvän lisän taikurina esiintymiseen. Hän on esiintynyt kesäteatterissa muun muassa Alavieskan Linnakalliolla. Hänellä on myös vuosien kokemus esiintymisestä kilpa-aerobiccaajana.

Taikaduo kuuluu Oulun taikureiden yhdistykseen, joka kokoontuu sunnuntaisin Oulussa. Muilta taikureilta saa hyvää palautetta ja voi kysyä neuvoja.

Näin taikaduo teki osallistuessaan toissa vuonna Kouvolan taikapäivillä viihdeohjelmien SM-kilpailuun. Saavutuksena oli finaalipaikka, mitä duo tavoittelikin.

– Sielläkin oli yleisössä paljon taikureita ja saimme hyvää palautetta.

Harrastus vaatii uusien temppujen harjoittelua ja esityksen yksityiskohtien hiomista. Yhden tempun harjoitteleminen ja hiominen kestää noin vuoden verran. Taikaduolta on jossain vaiheessa tulossa uusi illuusiotemppu, jota vielä harjoitellaan ja valmistellaan.

Maria Muuraiskangas ja Vesa Pietikäinen ovat hioneet taikashow`n, jonka perusrunko toimii niin lapsille kuin aikuisillekin.
Elisa Karhula

Taikaduo on ollut koossa kolmisen vuotta. Tänä aikana Marian ja Veskun Taikashow`ta on esitetty niin lapsille kuin aikuisillekin. Taikaduon esiinnyttyä aluksi lapsille esiintymispyyntöjä tuli pian myös aikuisten tilaisuuksiin.

Perusrunko on sama mutta aikuisten esityksissä huumori on rankempaa ja pari temppua on vaihdettu.

– Tykkään lapsiyleisöstä, sillä siinä pääsen oman elementtiini, Pietikäinen sanoo.

Taikaduo pitää myös pikkujoulukeikoista ja lähtee niille mielellään. Niissä saa laittaa itsensä sataprosenttisesti likoon.

– Pikkujouluissa on aina valmiiksi hyvä tunnelma. Porukka tuntee toisensa ja on valmis yleisö. Ja yleisöllä on aina hauskaa, jos joku työkavereista on esityksessä avustajana, Muuraiskangas sanoo.

Taikaduo esiintyy noin sadan kilometrin säteellä mutta keikkaa tehdään tarvittaessa kauemmaksikin. Esiintymisiä on ollut isojen firmojen tilaisuuksissa sekä noin kymmenen hengen mökkibileissä.

Suuri osa esiintymisistä on yksityistilaisuuksia. Pikkujoulujen lisäksi taikaduo esiintyy erilaisissa juhlissa tai koulutustilaisuuksissa.

Marian ja Veskun taikashow pääsi toissa kesänä finaaliin Kouvolan taikapäivillä viihdeohjelmien SM-kilpailussa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »