tiistai 11.8.2020 | 07:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pitkämatkalaiset juhlivat Ylivieskan raveissa

Simo Kattilakoski
Su 20.10.2019 klo 17:53

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ylivieskan sunnuntairavien päälähtöjen voittajat tulivat vähän kauempaa.

Suomenhevosten kovimman lähdön suuryllättäjänä vienyttä Meren Ritaria valmentaa Teuvo Särkelä Rovaniemellä. Lämminveristen ykkössarjan voittanutta Prayer's Hopea treenaava Martta Smura on Nurmeksesta.

Prayer's Hopen voitto tuli suoraviivaisen piikkijuoksun jälkeen. Santtu Raitala kamppaili Prayer's Hopen rattailla Mauri Jaaran Diablo Sisun kanssa keulapaikasta. Raitala onnistui pitämään piikin ja juoksun ratkaisu oli siinä.

Loppusuoralla Raitalan ajokki vähän hiipui reippaan matkavauhdin jälkeen. Mika Seitun Ramona Win heitti lopussa kovimman haasteen, mutta hävisi kymmenisen senttiä.

Raitala oli tyytyväinen Prayer's Hopen esitykseen:

– Ajoin tarkoituksella vähän reippaammin, jotta kovat takamatkan hevoset eivät saisi mitään ilmaiseksi.

Valtakunnan ajajaliigan kakkosena olevan Raitalan viikonloppu on ollut hurja. Hän ohjasti sekä perjantaina että lauantaina yhteensä kahdeksan voittoa Jyväskylässä ja Seinäjoella.

– Ihan kiva viikonloppu. Hevoset ovat olleet kunnossa, Raitala vähätteli.

Toisen voittonsa Raitala ajoi Ylivieskassa Ellin Karamellillä. Raitala saattaa siirtyä jo tulevalla viikolla arvostettuun tuhannen voiton klubiin. Nyt hänellä on koossa 993 voittoa.

Suomenhevosten kovimman lähdön voitti hirmuyllättäjänä Jukka-Pekka Niskasen ajama Meren Ritari. Ylivieskan startti oli Lapin hevoselle jo kauden 29:s, mutta voitto ensimmäinen.

Omistajavalmentaja Teuvo Särkelä muistutti jymy-yllättäjän kunnon löytyneen metsästä.

– On ajettu paljon metsässä ja se on tuonut lisää huumoria, joka on ollut vähän kateissa. Vaikka Meren Ritari on jo 14-vuotias, se on jaloistaan ja keuhkoiltaan täysin terve, Särkelä summasi.

Meren Ritarin voittajakerroin oli peräti 99 ja lähdön kaksarikerroin oli lähes 900.

Myös Seinäjoen Niko Jokelalla oli hyvä päivä Ylivieskassa. Hän ajoi kaksi voittoa ja nosti tämän kauden voittojensa määrän toiselle sadalle. Jokelan voittoajokit olivat Quick Petrol ja halsualaisen Timo Salmelan Blue Cates.

– Pääsin neljänteen ulkopariin Quick Petrolilla ja lähdin takasuoralla kolmannelle. Hevonen kiri hyvin, kun pääsi vapaalle radalle, Jokela totesi.

Blue Cates oli Jokelan mukaan Ylivieskassa parempi kuin koskaan:

– Blue Cates on miehistynyt koko ajan ja saanut lisää kilpailuviettiä. Se menee koko ajan eteenpäin.

Maan parhaimpiin amatööriohjastajiin lukeutuva Janne Räisänen ei tehnyt Rantasalmelta hukkareissua Ylivieskaan. Räisänen ajoi valtimolaisen Eero Ovaskaisen Wan Vegazin varmaan voittoon pitkällä kirillä.

– Kärki veti vähän ylikova ja se kyllä auttoi meitä, Räisänen korosti.

Wan Vegaz on kilpaillut tänä vuonna 14 kertaa ja voittanut lähdöistään kahdeksan.

Päivän muut voittajat olivat Asfalttisoturi/Ahti Antti-Roiko, G.T. Joe Sisu/Mauri Jaara, Tilun Taru/Hannu Hietanen, Dark Alley/Janita Antti-Roiko ja Boulder Lilian/Ilona Murtola.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »