tiistai 31.3.2020 | 02:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rekka väisti koiraa ja ajautui ojaan Alavieskassa – Liikenne kulkee jälleen Kalajoentiellä

Hanna Rautio
Ma 24.2.2020 klo 14:55 | päivitetty ma 18:02

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Koiraa väistänyt rekka-auto ajautui hankalassa kelissä ojaan Alavieskassa valtatiellä 27 kello kahden aikaan maanantaina iltapäivällä. Onnettomuuspaikka on Kalajoen suuntaan, Alavieskan keskustan ja Yli-Käännän välillä.

Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kerrotaan, että raskaan ajoneuvon perävaunu oli suistunut ojaan ja vetoauto tukki Kalajoentien. Paikalta otetusta kuvasta ilmenee, että rekan perävaunu oli ojassa kallistuneena. Perävaunu vaurioitui lievästi.

Poliisi ja pelastuslaitos ohjasivat paikalla liikennettä pelastus- ja raivaustöiden ajan. Kiertotie oli käytössä Ylikäännäntien kautta, mutta kello 17 jälkeen Kalajoentie on jälleen avoin liikenteelle.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa. Muita ajoneuvoja ei ollut osallisena.

– Rekan lastina on vaarallisia aineita, palavaa hartsiliuosta. Näyttää kuitenkin siltä, että ainetta ei ole päässyt eikä pääse vuotamaan auton säiliöstä, päivystävä palomestari Matti Virtanen kertoi.

Hartsiliuos on palava, nestemäinen matalaviskositeettinen aine, joka muodostaa vuotaessaan syttymisvaaran, höyryt ovat myrkyllisiä ja humahtaen palaessaan aiheuttavat palovammoja.

Ajoneuvon nosto aloitetaan mahdollisimman pian maanantain aikana, kun paikalle saadaan nostokalustoa ja hinausauto.

Onnettomuuspaikalle hälytettiin Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kaksi pelastusyksikköä ja ensihoitoyksikkö sekä poliisi Oulun poliisilaitokselta.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Myös Ylivieskassa, Sievissä ja Nivalassa on sattunut liikenneonnettomuudet maanantain aikana. Kaustisella rekan perävaunu suistui tieltä aiemmin päivällä.

//uutista päivitetty Jokilaaksojen pelastuslaitokselta saaduilla tiedoille 24.2. klo 15.07, päivitetty klo 16.08 kiertotie on Ylikäännäntie. Uutista päivitetty kello 16.24, lisättiin tieto koiran väistämisestä. Klo 17.54 päivitetty uusilla tiedoilla, liikenne kulkee jälleen Kalajoentien kautta//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »