lauantai 26.9.2020 | 18:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus, törkeän varkauden yritys – Hovioikeus piti ennallaan lähes neljän vuoden vankeustuomion rikossarjasta

Pe 22.5.2020 klo 12:57 | päivitetty pe 13:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Oulun käräjäoikeuden lokakuussa 2019 antamaa vankeustuomion pituutta, jossa 26-vuotias Miika Tapani Kristian Virkkula tuomittiin kolmen vuoden ja 11 kuukauden vankeusrangaistukseen kaikkiaan kahdeksan rikosta käsittäneestä rötössarjasta. Tekojen joukossa oli muun muassa törkeä pahoinpitely, törkeän pahoinpitelyn yrityksiä, törkeän varkauden yritys ja laiton uhkaus. Teot tehtiin vuosina 2018 ja 2019 Kalajoella ja Ylivieskassa.

Samassa jutussa tuomittiin myös 33-vuotias nainen viiden kuukauden vankeuteen. Hänen tuomionsa annettiin muun muassa törkeän varkauden yrityksestä, kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineiden käytöstä.

Hovioikeus hylkäsi molempien käräjäoikeudessa saamat tuomiot törkeästä kotirauhan rikkomisesta, koska sen katsottiin sisältyvän törkeän varkauden yritykseen. Tuomion pituuteen muutoksella ei kuitenkaan ollut vaikutusta.

Valituksessaan Virkkula kiisti pääosin syytteet ja esitti vaihtoehtoisia kertomuksia tapahtumien kululle. Hovioikeus ei pitänyt niitä uskottavina. Hän myös vaati ehdottoman tuomion muuttamista sakoiksi tai ehdolliseen vankeuteen tai yhdyskuntapalveluun.

Tuomio törkeästä pahoinpitelystä annettiin tapahtumasta marraskuussa 2018 Kalajoella. Virkkula oli riitatilanteen yhteydessä lyönyt puukolla kahdesti selkään miespuolista riitakumppaniaan. Uhri oli lisäksi torjunut puukoniskuja kädellään ja saanut käteensä haavoja. Keväällä 2019 hän oli pahoinpidellyt myös avopuolisoaan lyömällä, potkimalla, hiuksista repimällä ja kuristamalla.

Molemmilla tuomituilla on myös aiempia rikostuomiota.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »