tiistai 11.8.2020 | 06:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

KPV kärsi rökäletappion Vaasassa – Helpot maalit jäivät harmittamaan valmentaja Jani Uotista

Timo Rautamo
La 1.8.2020 klo 20:57

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

VPS teki Ykkösen paikallispelissä neljä maalia ja oli KPV:a taktisesti monta askelta edellä. Kotijoukkue oli valmistautunut otteluun huolellisesti, sillä se puolusti matalalla ja iski vastahyökkäyksien kautta terävästi. VPS voitti lopulta rökäleluvuin 4–1 (2–0).

– Tappio harmittaa aina. Me päästimme liian helppoja maaleja, jotta olisimme voineet voittaa pelin. Alussa oltiin hyvällä jalalla liikkeellä ja joukkueessa oli hyvä draivi, sanoi Jani Uotinen.

KPV oli todellakin alussa aktiivinen ja palloa pelattiin toistuvasti puolustuslinjan taakse. Elias Ahde pääsi yksin läpi jo neljännellä minuutilla, muttei onnistunut tekemään avausmaalia. Sitten hyvä alku katosi. Palloa pelattiin ensin puolustuksessa jonkin aikaa ja sitten keskikentällä. Tässä vaiheessa VPS oli ryhmittänyt yhdeksän pelaajaa pallon alle. Lyhytsyöttöpeli meni puuroksi.

– Pelaajavaihtojen kautta pyrimme hakemaan muutosta. Välillä onnistuimme ja pääsimme selustaan. Saimme myös keskialueen riistoja, mutta sen jälkeen ei oikein tapahtunut mitään, vaikka olisimme voineet lähteä nopeaan hyökkäykseen.

– Toinen ongelma oli meidän prässipelimme. Jos kärkipelaajat lähtevät prässäämään, keskikentän pitäisi tulla tukemaan. Lisäksi puolustuksen pitäisi nousta tarpeeksi ylös tukemaan keskikenttää. Tämä ei toiminut ja VPS sai vapaasti lähteä rakentamaan hyökkäyksiä, analysoi Uotinen.

VPS iskikaksi ensimmäistä maaliaan juuri vastahyökkäyksistä. Kotijoukkue riisti pallon keskialueella, nopea siirto laitaan ja matala keskitys takaviistoon. Steven Morrissey iski lähietäisyydeltä pallon maaliin. Kymmenen minuuttia myöhemmin VPS sai nopean vastahyökkäyksen päätteeksi kulman. Maalivahti Sergei Lazarev nyrkkeili helpon pallon suoraan Aatu Laatikaiselle, joka tykitti Vepsun toisen osuman.

Tauon jälkeen KPV sai hyvän otteen pelistä ja kavennus tuli nopeasti, kun Adam Vidjeskog kaadettiin rangaistusalueen sisällä. Sebastian Mannström ampui rankkarin vuorenvarmasti ylänurkkaan. Peli ratkesi hetkeä myöhemmin, kun Lazarev hölmöili toistamiseen. Nyt hän kaatoi Morrisseyn rangaistusalueella. Sebastian Strandvall ampui pallon maaliin. Strandvall teki kotijoukkueen neljännenkin maalin ja taas rankkarista.

– Toisen jakson aloitimme hyvin ja saimme kavennuksen rankkarista oikeaan aikaan. Jos päästää pelissä neljä maalia, vaikea on jalkapallopeliä voittaa. Kaikki kunnia Vepsulle, joka oli tänään parempi, totesi Uotinen.

Vidjeskog teki paljon töitä keskikentällä. Hän haki palloja puolustuslinjasta, tuli keskikentällä vastaan ja pyrki pelaamaan palloa eteenpäin.

– Lähdemme hyökkäämään turhan hitaasti ja sama ongelma on vaivannut koko alkukauden. En osaa sanoa, johtuuko se siitä, että liikumme liian vähän tai sitten emme uskalla pelata eteenpäin. Aloitimme ottelun hyvin, mutta he tekivät ensimmäisestä hyökkäyksestä maalin. Ja heti perään toisen maalin mikä oli aikamoinen shokki. Meidän olisi löydettävä vaihtoehtoja hyökkäysten rakentamiseen, vaikka avaamalla nopeammin ja pidemmillä syötöillä linjan taakse. Tänään se ei onnistunut, harmitteli Vidjeskog.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »