sunnuntai 24.1.2021 | 03:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Keski-Pohjanmaan liiton entisten työntekijöiden mielipide: Avoin keskustelu liitossa on mahdotonta

Ma 23.11.2020 klo 16:00

Keskipohjanmaa-lehdessä ja muussa julkisessa keskustelussa on ollut viime aikoina esillä Keski-Pohjanmaan liiton työskentelyilmapiiri ja siinä esiintyvät ongelmat. Me joukko liiton entisiä työntekijöitä haluamme vielä tuoda esille eräitä seikkoja, joita lehtikirjoituksessa mielestämme ei huomioitu riittävällä tavalla.

Vt. maakuntajohtajalla on erittäin vahvat näkemykset ja mielipiteet liiton asioista. Hän oman mielipiteensä muodostettuaan sulkee täysin ulkopuolelle muut mielipiteet. Liiton työntekijöiden mahdolliset toisenlaiset näkemykset sivuutetaan kokonaan. Niistä ei edes keskustella.

Maakuntahallitus haluaa kannustaa koko henkilöstöä kehittämään avointa keskustelukulttuuria. Avoin keskustelu liitossa on kuitenkin mahdotonta, koska vt. maakuntajohtaja ei joko salli sellaista tai hän viraston johtajana tyrmää sellaisen. Työntekijän on mahdotonta esittää toisenlaista mielipidettä avoimesti ilman että ajautuu ilmiriitaan ylimmän johdon kanssa, eikä se taas työskentelyn kannalta ole mahdollista.

Maakuntajohtajan tehtävään kuuluu johtaa liiton virastoa. Maakuntajohtajan päätehtävä ei saisi olla kuitenkaan "rivi-riviltä" yksityiskohtien tarkistaminen, henkilökunnan liikkumisten seuraaminen ja muihin pikkuasioihin puuttuminen. Maakuntajohtaja on ensisijaisesti valittu huolehtimaan maakunnallisesta edunvalvontatyöstä ja maakunnan kehittämisestä.

Maakuntahallitus tietää vuoden takaisen työilmapiirikyselyn sisällön ja jo siellä esiin nostetut ongelmat. Vähäinen arvostus henkilökuntaa kohtaan näkyi hyvin myös viimetalvisessa sisäisen tarkastuksen raportissa, jonka vt. maakuntajohtaja kirjoitti. Siinä hän selväsanaisesti ja julkisesti kertoi, että mm. jotkut liiton työntekijät eivät hänen mielestään olleet sopeutuneet liiton työskentelytapoihin. Maakuntahallitusta on niin puheenjohtajiston kuin tarkastuslautakunnan kautta pidetty tietoisena työilmapiirin ongelmakohdista koko nykyisen johdon toimikauden ajan. Mielestämme on virheellistä väittää, että epäkohtia ei olisi tullut ilmi.

Me emme halua esiintyä omilla nimillämme, koska haluamme työskennellä rauhassa ilman painostustoimenpiteitä emmekä halua vaarantaa tulevia työmahdollisuuksiamme. Ymmärrämme myös liiton nykyisten työntekijöiden haluttomuuden kommentoida tilannetta, koska liitto on kuitenkin heidän työympäristönsä ja kaikesta huolimatta töiden pitää sujua arjessa.

Liiton henkilökunnalla on halua ja osaamista työskennellä mielekkäiksi katsomiensa maakunnallisten kehittämistehtävien parissa.Nykyinen, maakuntaliitossa vallitseva tilanne kuitenkin tuhoaa sen ilon jota maakuntahallitus henkilökunnalle työhön toivottaa.

Joukko liiton entisiä työntekijöitä

Toimitus julkaisee kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä. Kirjoittajat ovat toimituksen tiedossa.

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »