maanantai 12.4.2021 | 09:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kiinnostaako tietää, missä vaiheessa koronarokotukset ovat Keski-Pohjanmaalla? Se selviää Soiten päivittyvästä koronarokotusmittarista

Katariina Poranen
Ti 26.1.2021 klo 08:16

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on julkaissut nettisivuillaan koronarokotusmittarin. Pääset tutustumaan siihen tämän linkin kautta.

Koronarokotusmittarin tarkoitus on havainnollistaa selkeästi, kuinka suuri osa alueen ihmisistä on saanut koronapiikin.

Mittaria päivitetään aina maanantaisin.

Alkuvaiheessa rokotteita tulee Soiten alueelle muun maan tapaan pieniä määriä kerrallaan.

Soite rokottaa Suomen valtakunnallisen strategian mukaisesti: ensimmäisinä ovat alkaneet koronavirukseen liittyvää työtä tekevien sote-alan ammattilaisten rokotukset sekä vanhainkotien asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset.

Seuraavana vuorossa ovat yli 80-vuotiaat kotona asuvat ikäihmiset, kotihoidon asiakkaat ja henkilökunta sekä omaishoitajat. Näiden ryhmien rokotusten odotetaan alkavan viikolla viisi.

Myöhemmin keväällä rokotetaan muita riskiryhmiä. Laajamittaiset, ei-riskiryhmiin kuuluvien alueen asukkaiden rokotukset voivat alkaa tämän hetken arvion mukaan vasta kesällä.

Missä sitten rokotetaan? Keski-Pohjanmaan rokotuspaikat julkaistiin eilen maanantaina.

Esimerkiksi Kokkolassa piikkejä ryhdytään jakamaan vanhassa Halpa-Hallin rakennuksessa Kaarlelankadulla. Pienemmillä paikkakunnilla rokotteita annetaan muun muassa terveysasemilla ja seurakuntien tiloissa.

Kaikki Keski-Pohjanmaan rokotuspaikat ovat listattuna tässä jutussa.

Mistä tietää, milloin on oma rokotusvuoro? Soite jakaa lähiaikoina alueen kotitalouksiin tiedotteen koronarokotusten järjestämisestä.

Lisätietoja rokotusten järjestämisestä annetaan sitä mukaa, kun rokotteita saadaan käytettäväksi.

Oman vuoron lähestymisestä tiedotetaan ja rokotukseen pääsee lopulta ajan varaamalla.

Soite on palkannut lisää rokotusluvallisia hoitajia, jotta joukkorokotukset saadaan hoidettua mahdollisimman tehokkaasti.

Lue myös: Soitessa säästöjä etsitään osallistamalla – Joukkorokotuksiin on palkattu lisäkäsiä, enää puuttuvat rokotteet

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »