maanantai 12.4.2021 | 10:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Ylivieskan uusi kirkko nousi tuhkasta ja koko projekti on kaunis esimerkki

Tiina Ojutkangas
La 3.4.2021 klo 09:00

Kun Ylivieskan kirkko paloi viisi vuotta sitten, seurauksena oli surua ja tuhkaa. Nyt pääsiäistä vietetään hyvin erilaisissa tunnelmissa. Uusi kaunis kirkko vihitään käyttöön juhlallisella tavalla. Kaikki kirkon puolesta työtä tehneet ja kaikki seurakuntalaiset saavat palkkionsa.

Suunnittelun ja rakentamisen aikana ovat ihmiset työskennelleet yhdessä eikä tie ole ollut aina helppo. Rakentamisen aikaan osui myös kansainvälinen koronapandemia, joka vaikuttaa sunnuntainkin juhlallisuuksiin. Pääsiäissunnuntaina ei kirkko ole täynnä vaan kokoontumisrajoitukset supistavat paikalla olevien määrän hyvin pieneksi.

Myös Keskipohjanmaan toimitus menee paikalla aamuvarhain, että on mahdollista tehdä juttuja, videoita ja valokuvia, joiden ansiosta kansalaiset pääsevät mukaan tärkeään päivään.

Keskipohjanmaa tekee poikkeuksellisesti myöhään sunnuntai-iltana ilmestyvän digitaalisen näköislehden. Lehti päätettiin julkaista kaikkien tilaajien iloksi, mutta erityisesti siksi, että meillä olisi mahdollisuus kunnioittaa Ylivieskan kirkon vihkiäisiä kuin symbolina. Ylivieskalaiset ovat kirkkoprojektin aikana osoittaneet yhteisöllisyyttä, joka sopii kaikille meille. Projekti on kaunis esimerkki siitä, miten isosta onnettomuudesta voi lopulta syntyä jotakin kaunista ja yhteistä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »