Paikallisuutiset

Kokeile viikonloppuna portugalilaista perinneateriaa 1600-luvulta – Antonieta Beja da Cunha, 86, on palkintoja voittanut kokki, joka jakaa nyt reseptejään suomalaisille

Lihamuhennoksen valmistus kannattaa aloittaa edellisenä iltana lihan suolaamisella. Varsinainen kokkaaminen kestää pari tuntia. Jälkiruuaksi Beja da Cunha tarjoilee Mechidos Douradosia eli kultaista pähkinä-rusinapaistosta.

Vuosikymmeniä sittenAntonieta Beja da Cunha sai museolta tehtävän tutkia portugalilaisia kansallispukuja. Siitä innostuneena hän alkoi tehdä kansallispukuisia nukkeja. Seuraavaksi hän kiinnostui kotimaansa perinneruuista, joita hän on kokannut nyt jo 27 vuotta.

Perinteisessä portugalilaisessa lihamuhennoksessa on sian-, naudan- ja kananlihaa sekä makkaraa. Lisukkeeksi tarjoillaan vihanneksia toiselta lautaselta.
Perinteisessä portugalilaisessa lihamuhennoksessa on sian-, naudan- ja kananlihaa sekä makkaraa. Lisukkeeksi tarjoillaan vihanneksia toiselta lautaselta. Kuva: JONNY KAHLEYN DIEB

Pääruoka Cozido a Portuguesa on 1600-lu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä