Paikallisuutiset

Mauri Peltokangas Kokkolasta asettuu ehdolle perussuomalaisten 2. varapuheenjohtajaksi – "Puheenjohtaja on framilla – varamies laittaa kätensä multaan", kiteyttää Peltokangas omaa toiverooliaan

Toisena varapuheenjohtajana Peltokangas ajaisi alueiden, maaseudun ja maatalouden asiaa

Mauri Peltokangasta vastaan on nostettu syyte Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Taustalla on yksittäisen henkilön tekemä rikosilmoitus.
Mauri Peltokangasta vastaan on nostettu syyte Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Taustalla on yksittäisen henkilön tekemä rikosilmoitus. Kuva: Jukka Lehojärvi

KansanedustajaMauri Peltokangas Kokkolasta tavoittelee perussuomalaisten toista varapuheenjohtajuutta. Peltokankaan mukaan 2. varapuheenjohtajuus sopisi hänelle sikäli, että hän tykkää vaikuttaa ihmisten parissa niin somessa kuin kasvotusten turuilla ja toreilla ja laittaa niin sanotusti kädet multaan.

– Perussuomalaisten puheenjohtajiston roolitus menee niin, että puheenjohtaja edustaa puoluetta, tuo esiin puolueen linjan ja osallistuu kärkenä puolueen nimissä poliittiseen keskusteluun. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on suoraan puheenjohtajan sijainen. Toisen ja kolmannen varapuheenjohtajan tehtävät ovat hieman avoimempia.

– Kun harkitsin ehdokkuuttani näiden hommien välillä, mietin mitä minä voin antaa puolueelle enkä mitä saan puolueelta. Tuo varapuheenjohtajan tehtävä olisi paras lisäarvo minulta puolueelle. Mutta Seinäjoelle kokoontuva jäsenistö tekee valinnat ja niitä päätöksiä kunnioitetaan, Peltokangas kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kun seuraa perussuomalaista keskustelua ja varsinkin Peltokankaan omia some-kanavia, ei voi välttyä siltä "kentän tahdolta", että Peltokankaan pitäisi lähteä jopa johtajakisaan mukaan. Viestit hivelevät Peltokankaan hipiää ja hän on niistä ilahtunut, mutta silti mies ei meinaa kärkipaikalle tähdätä.

– Minä haen tehtävää, joka sopisi minulle ja hyödyttäisi puoluetta. Meille löytyy loistava puheenjohtaja Jussin tilalle (Jussi Halla-aho), Peltokangas kertoo.

Somen tilillään Peltokangas hehkuttaa täysin palkein luopuvaa Halla-ahoa.

– Kiitos Jussi! Jussi Halla-aho on mielestäni valmis ja rohkein ihminen jonka olen koskaan saanut tuntea. Hän on mielestäni ihmeellinen, Peltokangas tuumii Facebookissa ja jatkaa vielä: Perussuomalaiset valitsevat uuden puoluejohdon Seinäjoella puoluekokouksessa. Linja säilyy varmasti. Haluan tavata teidät kaikki Seinäjoella!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puheenjohtajakisaan on tällä hetkellä ilmoittautunut vain perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto, ja varapuheenjohtajakisaan on tarjolla kansanedustaja Leena Meri. Peltokangas on siis tiettävästi vasta kolmas puoluejohtoon pyrkivä henkilö.

– Toivottavasti joka tehtävään hakee mahdollisimman moni. Se tuo tarpeellista avointa keskustelua puolueeseen, Peltokangas kertoo.

Lähtiessään kisaan mukaan Peltokangas hakee valtakirjaa uudistaa puoluetta alueellisesti tasapuolisempaan suuntaan. Hänen mukaansa puolue tarvitsee johtoonsa henkilöitä myös pohjoisesta Suomesta.

– Keski-Pohjanmaata kannattaa kuunnella, sillä olemme hoitaneet muun muassa ulkomaan kaupan muuta maata paremmin. Alueellisen näkyvyyden parantamisen lisäksi haluaisin tuoda puolueen agendalle enemmän myös maatalouspolitiikkaa ja maaseutupolitiikkaa. Meidän maatalouspoliittista ohjelmaa pitäisi laajentaa ja syventää. On Suomen etu, jos maataloudesta pidetään huoli ja maaseudulla turvataan elämisen edellytykset, Kaustiselta Kokkolaan muuttanut Peltokangas kertoo ja aikoo tämän lisäksi jatkaa luonnollisesti työtään haitallisena pitämäänsä maahanmuuttoa vastaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Peltokangas nimettiin 29.9. 2015 kansallismielisen Suomen Sisun Keski-Pohjanmaan piiripäälliköksi. Mikä on suhteesi Suomen Sisuun tänä päivänä?

– Suomen Sisu ei ole poliittinen järjestö. Maakunnassa olemme olleet vain Sisun rivijäseniä. Enemmän minä olen vaikuttanut eduskunnassa hallinto- ja ympäristövaliokunnissa. Aika harvoin työni eduskunnan valiokunnista huomataan mediassa, vaikka muutama sata lausuntoa ja mietintöä siellä ollaan Suomen parasta mietitty. Sisulla ei ole mitään roolia varapuheenjohtajan kisaan lähdön kanssa, Peltokangas toteaa.

Sitä Peltokangas ei suinkaan kiistä, etteikö olisi kansallismielinen.

– Kaikki suomalaiset ovat kansallismielisiä itsenäisyyspäivänä, mutta jostain syystä sana kansallismielisyys saa itsenäisyyspäivän jälkeen jonkin likaisemman sävyn. Kunnioitan Suomen lippua ja ajan suomalaisten etua muita kansoja kunnioittaen. En näe siinä mitään pahaa, Peltokangas kertoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä