tiistai 21.3.2023 | 19:16
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Toholampia lampsitaan siistiksi

To 17.5.2018 klo 15:35

Kaisa Suomala

K-marketin parkkipaikalla töröttävän roskalavan pohjalle on hiljakseen kertynyt solmittuja muovipusseja. Lisää mahtuu, sillä lava on paikallaan torstaihin 24.5. asti odottamassa kadunvarsilta kerättyjä roskia Lampsi Lamppi siistiksi! kampanjan nimissä.

Toholampilainen Saara Etelämäki sanoo huomanneensa lehti-ilmoituksen kunnan järjestämästä roskienkeruukampanjasta ja hänen mielestään se on jo ehtinyt näkyä katukuvassa tienvarsien siistiytymisenä. Hänellä itsellään on ollut tosin vanhastaankin tapanaan yhdistää kävelylenkkeihin roskien poimimista.

– Kun olemme porukalla aamulenkillä, osalla on pussit käsissä ja kerätään, mitä huomataan, Saara Etelämäki sanoo.

Roskaavaa porukkaakin kylällä liikkuu.

– Kyllä koulun ympäristön huomaa, mutta me emme osoita ketään sormella. Omiakin jälkipolvia on koulussa, Etelämäki naurahtaa Turusta vierailulle tulleen Kirsti Haihun kanssa.

Kevään siivouskampanja on polkaistu käyntiin hyvin lyhyellä miettimisellä. Kulttuurisihteeri Tarja Kalander kertoo olleensa reilu viikko sitten kirjastovuorossa, kun asiakkaiden kanssa tuli puheeksi jossain muualla järjestetyt yleiset roskankeruutalkoot.

– Viime viikon maanantaina juttelin ideasta kunnantalolla ja se sai paljon vastakaikua, ja varasimme saman tien ilmoituksen ja roskalavan. Ei sen aina tarvitse sen monimutkaisemmin mennä, Kalander sanoo.

Kunta helpottaa roskankeruulenkkeilyä pitämällä kirjaston eteisessä olevassa itsepalveluhyllyssä tarjolla pieniä jätesäkkejä ja kertakäyttöhanskoja. Roskat voi jättää K-marketin pihalla olevalle roskalavalle torstaihin 24. toukokuuta saakka. Lavalle ei saa tuoda kotitalousjätettä eikä oman pihan siivousjätettä.

#