tiistai 21.3.2023 | 19:30
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Mopolla mennään koulukiusaamisen vuoksi

Pe 18.5.2018 klo 12:54 | päivitetty pe 12:54

Viime uutenavuotena salolainen Roni Alho päätti tempaista.

– Ajattelin, että nyt kun olen vielä alle 30-vuotias, niin voin vielä tehdä jotain repäisevää ennen kuin laitan reinot jalkaan ja istun keinutuoliin, Alho sanoo.

Ajamalla mopolla Salosta Nuorgamiin Alho haluaa kiinnittää huomiota koulukiusattujen asemaan. Alho kannustaa kiusattuja kertomaan kiusaamisesta jollekin luotettavalle ihmiselle, olipa hän sitten opettaja, sukulainen tai kaveri. Asian kanssa ei missään nimessä kannata jäädä yksin.

– On vahvuutta kertoa arasta asiasta eteenpäin.

Alhoa kiusattiin peruskoulusta ammattikouluun saakka. Kiusaaminen oli rajua.

– Ammattikoulussa mopojani rikottiin ja soitettiin tappouhkauspuheluita.

Jawasakki-moottoripyöräkerhoon kuuluva Alho ajaa Nuorgamiin kaksivaihteisella Jawa-mopolla. Mopedi kulkee huimaa 40 kilometrin tuntivauhtia.

Alho ja huoltojoukot asuntovaunuineen lähtivät matkaan 16. toukokuuta. Kahdensadan kilometrin jälkeen matka kääntyi epäonniseksi, sillä Jawa-mopon moottori hajosi. Mopo ja kuljettaja piti ottaa asuntovaunun kyytiin ja ajaa Seinäjoelle, missä mopo sai korvaavan moottorin. Patenttiratkaisuna varamoottori kiinnitettiin tiukasti nippusiteillä.

Matka Seinäjoelta Ylivieskaankaan ei sujunut aivan ilman haasteita.

– Meinasi käydä ohraisesti, kun unohdin syödä ja juoda. Ajoin yhteen menoon kolme tuntia ja tuli tosi huono olo.

Ylivieskasta pohjoiseen ajaessa taukoja on tarkoitus pitää useammin. Onneksi mopo pitää huolen riittävistä tauoista, sillä noin viidenkymmenen kilometrin ajon jälkeen moottori alkaa yskimään. Sytytystulpan putsaamisen jälkeen matka jatkuu taas. Perillä Nuorgamissa Alhon on tarkoitus olla sunnuntaina 20.5.

#