tiistai 21.3.2023 | 20:24
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Zorb-pallosta vaijeriliukuun – kesällä on kiva kokeilla uutta

Su 27.5.2018 klo 09:00

Emilia Kallioinen (KP)

Sukella zorb-ihmispallon sisään

Zorb-pallo on läpinäkyvä muovipallo, jonka sisälle mahtuu ihminen. Ilmalla täytetyllä ihmispallolla voi kävellä veden päällä tai vaikka laskea alas mäkeä. Zorb-pallon sukulainen on kuplapallo, joka peittää ihmisen yläkropan jättäen jalat vapaaksi. Kuplajalkapallossa pelataan tuttua pallopeliä kuplasta käsin. Eri tarkoituksiin suunnattuja ihmispalloja voi vuokrata kokeiltavaksi internetin kautta.

Pallottele rennosti kaupungissa

Katukoripallo on matalan kynnyksen kesälaji. Katukorista varten ei tarvitse muuta kuin pomppivan pallon, jalassa pysyvät kengät ja vapaan kentän. Ulkokoripallokenttiä löytyy kaupungeista koulujen ja tarhojen pihoilta. Kokkolassa suosittu katukoriskenttä löytyy Länsipuiston koulun pihalta. Katukoriksen viehätystä lisää sen sosiaalinen puoli: avoimilta kentiltä löytyy usein innokasta peliseuraa.

Hyppää sup-laudan selkään

Suppaus on viime kesien aikana suosioon noussut vesilaji. Sup-lauta on surffilaudan näköinen alusta, jonka päällä seistään ja melotaan. Sup-laudan englanninkielinen nimi tuleekin seisten melomisesta. Lajissa pääsee harjoittamaan tasapainoa sekä jalkojen, keskivartalon että käsivarsien lihaksia. Sup-lauta sijoituksena voi olla muutamasta sadasta eurosta yli tuhanteen euroon. Laudan hankinnassa kannattaa ottaa huomioon laudan leveys, malli ja se, onko lauta ilmalla täytetty vai ei.

Liu'u yläilmoissa

Ilman halki vaijerin varassa liukuminen on hauska, vatsanpohjaa nipistävä kesäaktiviteetti. Vaijeriliukua ovat turvaamassa kypärä ja turvavaljaat, jotka useimmiten kuuluvat vaijeriliu'un hintaan. Lähiseudulla vaijeriliukua pääsee kokeilemaan esimerkiksi Kalajoella seikkailupuisto Pakassa. Pakasta löytyy muun muassa yli 300 metriä pitkä vaijeriliuku.

Taltuta mekaaninen härkä

Mekaaninen härkä, toiselta nimeltään rodeohärkä, on usein festarialueilta kesäisin löytyvä ajanviete. Härän selkään kipuamalla ja sarviin tarttumalla pääsee kokemaan, miltä tuntuu ratsastaa vihaisella härällä. Kavereiden kanssa voi kisata, siitä kuka kykenee roikkumaan härän selässä pisimpään. Kyydistä putoamista pehmittää ilmalla täytetty iso patja.

#