tiistai 21.3.2023 | 20:03
Tilaa lehti
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
UUTINEN | KP24

Kapinaviikko kokoaa yhteen nykyiset ja entiset nivalalaiset

Su 27.5.2018 klo 15:00

Nivalan kotiseutuviikko eli Kapinaviikko kokoaa jälleen yhteen paikkakunnan suosituimmat kesätapahtumat. Tänä vuonna 7.–15. heinäkuuta järjestettävän tapahtuman rakenne on pysynyt lähes samanlaisena vuodesta toiseen, tullaan tälle kesälle tekemään pieniä muutoksia.

– Esimerkiksi Tillari-patsaan kukituksen päivää tullaan muuttamaan. Perinteisesti se on tehty lauantaina, mutta tänä vuonna se siirretään Ihmisiä Suviyössä -tapahtuman kanssa samalle päivälle, Nivala-Seura ry:n kapinaviikkotoimikunnan puheenjohtaja Sari Gummerus kertoo.

Tillari- eli Lypsäjä-patsaan kukitus on pysynyt perinteikkäänä tapahtumana aina vuoden 1984 Kapinaviikoista lähtien, jolloin patsas pystytettiin.

Sen kukittamisella kunnioitetaan paikallisia lypsäjiä sekä nivalalaista työtä, joiden kunniaksi patsas aikanaan suunniteltiin.

Katusählystä alkunsa saanut, ja siitä vähitellen kokoaan kasvattanut Uikon taikaa -kaupunkifestivaali on yksi Kapinaviikon suosituimmista tapahtumista. Liikuntakeskus Uikon järjestämä festivaali sisältää tänäkin vuonna paljon musiikkia, näytelmiä sekä suurta suosiota saaneen paneelikeskustelutapahtuma Nivala-Areenan, jossa keskustellaan päivän polttavista aiheista.

Suosituimpien tapahtumien lisäksi Kapinaviikko on täynnä luokkakokouksia, 50 vuotta sitten ripille päässeiden tapaamisia sekä muita yksittäisiä tapahtumia, joita nivalalaiset yhdistykset, yritykset ja talkoolaiset järjestävät kaupungin asukkaille.

Sari Gummerus toivookin, että Kapinaviikko luo ihmisille edelleen samanlaista iloa ja tärkeitä muistoja niin kuin se on luonut jo viikon alkuajoista lähtien. Kokoaahan perinteinen viikko yhteen Nivalassa yhä asuvat, muualta tänne muuttaneet ja kesäisin Nivalaan aina palaavat ihmiset.

– Kapinaviikolla on erityinen kokoava voima, ja se tuo esiin positiivisuutta nivalalaisuuta. Onhan tämä kaupunkilaisten itse tekemä juhla, Gummerus toteaa.

#