Ruoka

Erilaiset chilit, neilikka ja kaneli tuovat kasvisten kera naudanlihasta tehtyyn meksikonpataan lempeää tulisuutta ja mehevää makua. Kuva: Harri Kuittinen

Meksikonpata tuo tuulahduksen ysäriltä – Vaihda valmiit sekoitukset itse tehtyyn texmexiin, saat rouheampaa makua

Moni muistaa meksikonpadan 1990-luvulta. Pataa tehtiin pussiaineksista ja jauhelihasta, mutta täyslihaa ja kasviksia hauduttamalla siihen saa ihan eri tavalla makua. Guacamole valmistuu sukkelasti avokadosta ja tomaatista. Jälkiruoaksi tarjoillaan suklaaquesadillaa.

Kun lama iski 1990-luvun alussa Suomeen, monet perinteiset ruokaravintolat olivat helisemässä. Yritysasiakkaita ei riittänyt niin kuin ennen, ja oli keksittävä jotain uutta.

Samaan aikaan Suomeen rantautui texmex-buumi. Ensimmäinen Amarillo avattiin Tampereella jo vuosikymmenen vaihteessa, ja Iguanat

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä