Paikallisuutiset

Hyttikallion isompia koululaisia vanhempineen tekemässä lyhteitä Ollilan pellolla. Oikealla toinen tilan yrittäjistä, Päivi Ollila. Kuvassa vasemmalta Heidi Jokinen, Iina Jokinen, Eeti Klasila, Eeva Ilmola, Jenna Ilmola, Anni Isovatjus ja Sanna Rauma. Hyttikallion koulu ja Ollilan tila ovat tehneet yhteistyötä vieraslajien kitkennässä.

Puhdaskauraa aina Japaniin asti – Gluteeniton vilja asettaa viljelijälle kovat vaatimukset: ”Puimurin puhdistaminen vei aikaa pari päivää”

Hyttikallion koululle kerätään rahoja myymällä lyhteitä, joiden materiaali saadaan palkaksi kaurakasvustojen puhdistamisesta mahdollisesta ohrasta ja vehnästä

Suomalaista puhdaskauraa päätyy ensi talvenakin aina japanilaisten ruokapöytään asti. Suomessa tuotettua puhdaskauraa syödään yli 35 maassa, johon Kinnusen Myllyn sopimusviljelijöiden tuottamaa gluteenitonta kauraa viedään.

Haapavetisellä Ollilan tilalla viljellään nyt ensimmäistä kasvukautta puhdask

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä