Ruoka

Säilö kasvikset aina puhtaisiin lasipurkkeihin, jotka on desinfioitu ennen käyttöä 120-asteisessa uunissa. Säilytä purkit valolta suojattuna viileässä. Näin sisältö säilyy hyvänä kuukausien päähän. Kuva: Harri Kuittinen

Näillä nikseillä säilöt kesän maut parhaiten talteen – Kuivaus, suolaus, pikkelöinti, fermentointi vai kenties hillous?

Kokosimme yhteen tärkeimmät säilöntävinkit, joiden avulla nautit kesän sadosta pitkälle talveen.

Kotimaisten kasvisten, hedelmien ja marjojen paras sato on käsillä. Nyt on aika säilöä kesän maut talteen.

Kokosimme vinkit parhaisiin säilöntätekniikoihin eri kasviksille.

Kuivattaessa raaka-aineen sisältämä vesi haihtuu pois, mikä pysäyttää mikrobitoiminnan. Samalla maku tiivistyy.

Maku ja rakenne sä

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä