Ruoka

Roomalainen klassikkopasta cacio e pepe tuunataan härkäpavuilla. Kuva: Konsta Leppänen

Näyttävä härkäpapu on loistavaa lähiruokaa – Näin saat neljä ruokalajia juuri nyt sesongissa olevista pavuista

Perinteikkään pavun valmistaminen vaatii hieman näperrystä, mutta on vaivan väärti. Voit käyttää myös kuivattuja papuja, ellet löydä tuoreita. Sosekeiton salaisuus ovat lisukkeet: kirpakka gremolata ja paahdetut siemenet.

Pitkät ja pulleat härkäpavut täytyy kypsentää aina ennen käyttöä.

Keitä tuoreita papuja 3–5 minuuttia. Kuivattuja papuja liotetaan ensin yön yli ja keitetään sitten kypsiksi. Papujen päällä oleva pintakuori kannattaa irrottaa keittämisen jälkeen.

Bruschetan päälle sipaistava härkäpaputahna toimii myös

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä